Европейската мултинационална корпорация за автоматизации Schneider Electric обяви, че съкращава сроковете,

...
Европейската мултинационална корпорация за автоматизации Schneider Electric обяви, че съкращава сроковете,
Коментари Харесай

Schneider Electric става въглеродно неутрална още от 2025 г.

Европейската мултинационална корпорация за автоматизации Schneider Electric разгласи, че редуцира периодите, които си е сложила, с цел да стане изцяло въглеродно неутрална компания. По време на годишното си ревю Innovation Summit World Tour изпълнителният шеф на компанията Жан Паскал Трикоар разгласи, че вместо 2030 година новата цел за реализиране на въглеродна индиферентност е 2025 година Освен това компанията ще се стреми да има нулеви излъчвания по операционната активност до 2030 година и нулеви излъчвания по веригата на доставки до 2050 година

Освен това компанията стана първата в света, която разгласява, който прави оценка по какъв начин нейната активност въздейства освен върху чистотата на въздуха, само че и върху биоразнообразието.

„ Това не е задоволително, по тази причина ние поставяме целенасочени старания да оказваме помощ на всичките си сътрудници да напредват във внедряването на технологии, които усилват устойчивостта на процесите. Устойчивият и високоефективния метод за правене на бизнес би трябвало да са във фокуса на всяка една компания “, изясни Жан Паскал Трикоар.

Според него за задачата би трябвало да се следват три съществени целта: успеваемостта посредством цифровизация да бъде нараснала с 30% от настоящето равнище, да се вкара кръгова стопанска система, която да намали с 70% потреблението на новодобити запаси и да се премине към потреблението на електричество, създавано най-вече от възобновими източници. За задачата компанията към този момент показа на пазара устройството Conext 100, което разрешава зареждане на изцяло изтощени батерийни комплекси директно от слънчеви панели. Досега изцяло изтощените батерийни системи нормално можеха да се зареждат само от електропреносната мрежа.

„ Видяхме по какъв начин единствено в границите на няколко месеца целият ни живот се прекатурна и това, което ни оказа помощ да се приспособяваме бързо бе точно дигитализацията. Управлението от разстояние посредством цифрови системи води до поддържане на непрестанността на работа, увеличение на гъвкавостта при взимане и въвеждането на решения и обезпечаването на повече информация, с която да сме подготвени за промени във всеки един миг “, добави той. Компанията разгласи, че работи по тези процеси с  над 650 000 сътрудници и 45 000 разработчици.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР